JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Pressmeddelande

En man i 40-årsåldern häktad misstänkt för mord i Bottnaryd, Jönköpings kommun

[2016-11-25] Jönköpings tingsrätt

Tingsrätten häktar den man som misstänks för mord på en närstående kvinna i Bottnaryd.

Kammaråklagare Lisa Hedberg har begärt att tingsrätten ska häkta den man i 40-årsåldern som misstänks för mord på en närstående kvinna i Bottnaryd, Jönköpings kommun. Efter att tingsrätten mottagit häktningsframställan kallade tingsrätten till häktningsförhandling.

Åklagaren har begärt att mannen ska häktas på sannolika skäl misstänkt för mord den 22 november 2016. Åklagaren har också begärt att få ålägga mannen restriktioner.

Efter häktningsförhandlingen, som hölls bakom stängda dörrar, har tingsrätten kommit fram till att mannen ska häktas såsom på sannolika skäl, misstänkt för mord.

Skälen för häktningen är att det finns risk för att mannen dels avviker eller undandrar sig lagföring, dels undanröjer bevis eller försvårar utredningen.  För angivet brott är inte föreskrivet lindrigare straff än fängelse i två år och det är inte uppenbart att skäl för häktning saknas.

Åklagaren hade också angett att det föreligger risk för att den misstänkte fortsätter sin brottsliga verksamhet. Tingsrätten delade inte den bedömningen.

Åtal ska väckas senast den 22 december 2016, kl. 11,00.

Senast ändrad: 2016-11-25

För mer information kontakta:

Målkansli 1
036 15 67 30
jonkopings.tingsratt@dom.se

Ordf. vid häktningförhandling var
Rådmannen Tord Edlund

Målnummer:

B 3745-16